BUL-sprinten

Eivind Klemoen. Foto Torolf Celius

I helgen ble det i tradisjon tro, arrangert BUL-sprinten, men denne gangen på beitostølen på grunn av snømangel på Gålå. Fra Teamet stilte Henrik, Brage, Andreas og undertegnede. Vi manglet altså Mats og Eivind B som er satt ut av sykdom. På fredagens 15 km skate gikk jeg for min egen del  et OK skirenn med bra gjennomføring og hadde en good feeling til det første skirennet i sesongen å være. Ble nr 52 i  mål i et felt med meget sterkt nivå med få sekunder mellom løperene. Andreas som har slitt med sykdomsopphold i forkant, hadde tre tunge runder og resultatet derav.

På lørdagen var det sprint og med Andreas i menn sr og Henrik i eldre jr. var det Henrik som gjennomførte et godkjent skirenn ved å kvalifisere seg til kvarfinale i et felt med 113 mann til start. Han fikk det derimot tøft i kvartfinalen og utslått, men absoulutt et OK resultat å starte sesongen med.

På søndagen ble det som skulle være en nyvinning på BUL-sprinten, 20 km klassisk fellesstart, men på grunn av flyttingen til Betio omgjort til samme renn som fredagen bare forskjellig stilart noe jeg synes var en bra avgjørelse med tanke på løypene. I eldre jr gikk Henrik et nytt javnt bra skirenn mens Brage sto av underveis. I menn sr hadde jeg selv en tyngre dag men fikk en ny bra gjennomkjøring i klassisk. Andreas gikk på nytt ett svakt skirenn men som han selv sier så tok han helgen som trening noe som er bra å ha med seg uansett form.

Etter sesongen første ordentlige rennhelg kan vi konkludere med at ting har vært litt halvveis og de store resultatene har uteblitt. I sammenheng har faktisk hele teamet vært gjennom sykdom siste tiden noe som aldri er optimalt. Likvel godt å ha debutert for sesongen med alt hva det innebærer; rutiner med renndagene, nerver og painfølelsen som er litt forskjellig fra intervalløkter på sommeren i solskinn til å gå sammenhengende 15 km det man makter. Samtidig har vi to gode skiløpere i Mats og Eivind B som forhåpentligvis blir ekstra motivert av følge med på skirenn som de ikke får gått og kommer sterkt tilbake. Neste store happening er skandinavisk cup for Eivind B og meg selv som går av stabelen i midten av desember. Innen da bør vi heve oss et par hakk og prestere nærmere toppen! Må til slutt nevne at jeg synes det er både morro og inspirerende å se vinnerene av 15 km på fredag og søndag , henholdsvis Sundby og Aukland der Sundby har hatt en tøff høst men likvel virker å være tilbake i aller høyeste grad samtidig som Aukland som virkelig har vært tålmodig og viet hele livet sitt til langrenn, fortsatt viser hva han er god for. Også har vi tidligere teamløper gjennom flere år, Martine Ek Hagen som etter helgen viser seg å kjøre en Marit Bjørgen-stil ved å prestere javnt helt i toppen.

Det ligger flere bilder under galleri på toppen av siden.

Eivind K.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.