Norgesmesterskapet på Voss og U23 NM Granåsen

NM Voss startet ikke så altfor godt for Team Synnfjell sine utøvere på 15km fristil. Noen med tunge kropper og andre med ryggplager. Resultatmessig ble ikke dette den store dagen.

Under sprinten derimot var det store forhåpninger til Eivind Bakkene. Mats kom ikke videre fra prologen, men positivt var det at kroppen fungerte noe bedre.  Eivind B. gikk som forventet videre fra prologen, på en 17.plass – godkjent av vår sprinter. Han havnet, som han pleier, i det sterkeste kvartfinale heatet. Dette ble en tøff kamp fra start til mål, med en vinner tid på ca 3:00 min, og med vår mann i photo-finish om 4.plassen på tiden 3:03. Det kan nevnes at de andre heatene ble vunnet på mellom 3:05-3:08. Uten marginene på våres side ble Eivind dømt bak og henvist til 5.plass. Dette var en liten nedtur, men ved godt mot viser Eivind igjen gode takter og går inn til en sterk 4. plass denne helgen i NC Granåsen. Etter en særdeles jevn og sterk sprint-sessong så langt i år, holdt dette til en plass i U23 VM i Tyrkia. Utrolig gøy at Team Synnfjell og Øystre Slidre IL er representert i Tyrkia mtp alle som har kjempet om en plass på laget der nede. Dette er velfortjent, og viser at hardt arbeid og prestasjoner lønner seg!

 Lørdag var det klart for duathlon/skiathlon eller fellesstart med skibytte. Mats og Eivind Klemoen stilte til start. Med noe beskjedne startpossisjoner var det duket for et hardkjør fra første stavtak. Våre gutter brukte noe tid på å komme seg frem, og lå lenge rundt 70-80 plass. Både Mats og Eivind gikk seg jevnt og trutt oppover i feltet og plukket mange plasser. Når tre runder klassisk var unnagjort lå begge rundt 40.plass. Ser man kun på plassering er det vanskelig å se hvor bra dette er, men tar man for seg runde tidene og sammenligner har våre gutter gått fort. Ut på skøyte-delen føler Mats at det er vanskelig å få ut alt og kan ikke presse like mye på som han ønsker. Han holder likevel plassen noenlunde helt inn. Eivind Klemoen fortsetter å plukke plasser ut på skøytinga og har rundetider til topp 15.plassering. Til slutt ligger han på 25. plass og drar på et større felt med løpere som stort sett har vært foran tidligre år. Feltet er på ca 10-12 løpere, med bla mer kjente løpere som Tord Asle Gjerdalen. 1,5km før mål skjer det uheldige da Eivind faller i en utforkjøring – uflaks! Feltet har for stor fart i utforkjøringen og det blir for hardt og ta det igjen. Eivind ender på 37.plass, men karrierebeste i senior – godkjent! Ta en nærmere titt på resultatlistene fra NM Voss og se på løpsutviklingen til våre gutter. Søndag er det stafett der Eivind K går 1.etappe for Vind, og klokker inn til veksling 1:22 bak Eldar Rønning og Skogn på 10km klassisk – sterkt.

I Granåsen bekreftet Eivind B sin sprintform og tok 4.plassen. På lørdag sto 15 skate på planen med Mats, Eivind K i sr og Henrik i eldre jr. resultatene uteble med beskjedne plasseringer rundt 50-60 for alle mann. Søndagen laginnsatsen mye bedre med 36 plass på Mats, 39 på Eivind K , 54 på Eivind B i menn sr. og 40 på Henrik i eldre jr. Dette var karrierebeste av de to førstnevnte med +-45 sek opp til topp 10.  

Nå drar Eivind Bakkene hjem for å forberede seg til VM mens Eivind Klemoen går skandinavisk cup i Latvia og Estland denne uken. I dialog med sjefen på Hadeland legges planen til siste halvdel av sesongen. Laget er motivert og i rute!

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.