Engadin Skimarathon

For et par uker tilbake dro jeg til Sveits for å gå Engadin Skimarathon. Et skøyterenn og av navnet 42 km langt.Ble en impulstur og med lite planlegging var jeg så heldig å få være med tidligere eliteløper Anita Moen som arrangerte turen nedover i forbindelse med sin skiskole.Dro nedover i håp om å kunne kjempe helt i teten på dette rennet siden formen har vært bra i det siste. Rennet går i flotte omgivelser gjennom Engadindalen og med en forholdsvis flat løype med negativ høydeforskjell er det et renn som samler mange mosjonister,(ca. 13 000 deltakere), men også en del eliteløpere. Da særlig noen avdanka toppløpere som fortsatt går fort og en del upcoming løpere på B-lag fra ulike nasjoner

For min del var det om å gjøre å henge med fra starten, unngå uhell for så å kunne dra i fra flest mulig mot slutten. Farten var lav første mila, deretter var tempoet moderat slik at løpere falt av gjennom hele etappen. Til tross for god form merka jeg høyden for første gangen i karrieren. Der det ble dratt til skikkelig, ble beina tunge veldig fort og allerede etter et noen kuperte kilometer halvveis var jeg helt gåen i kroppen. Siste halvdel var det bare å grave i kjelleren for å henge med de partiene der farten var høy. Da farten ble skrudd opp yttligere da det gjensto 2 km, innså jeg halvveis frustrert imens klassiskløperen Jerry Ahrlin stabba seg opp på siden av meg, at jeg bare hadde å flytte vekta over på hvert sitt stokk stive bein. Endte på 39 plass og snaue minuttet bak Roman Furger som for øvrig tok bronse på sprinten i u23 VM. Pallen besto videre av Curdin Perl og Cristian Zorzi.

 

 

 

 

 

 

 

Dro hjem med en god erfaring i høyden og et godt renn med gode skøyteløpere. Imponert og fascinerende å se like mange mosjonister som i birken og like mange i alle aldre, som faktisk skøyter. Må også benytte anledningen til å anbefale de som skulle finne dette arrangementet interessant, til å ta kontakt med Anita Moens Skiskole. Det er først og fremst mosjonister som er målgruppen der men siden jeg slengte meg med i siste liten og fikk være en del av opplegget, vil jeg si at å delta på hennes turer er et privilegium med tanke på hvor fantastisk bra reisen var. Dette innebærer alt av organisering med reise, mat, boplass og aktiviteter etter rennet. Må trekke frem at hun inkluderer alle på sine turer like mye og setter deltakerne foran seg selv. I tillegg er det et faktum at hun er en av Norges mestvinnende kvinnelige langrennsløpere gjennom tidene, med masse tips og råd på alt som har med langrenn å gjøre. Selv hadde jeg mange interessante samtaler om treningsarbeid og langrenn generelt som jeg tar med meg videre!
For mer info gå inn på www.anitamoen.no

Eivind Klemoen

For enn nærmere innsikt kan du se en promofilm fra årets renn her:

http://www.youtube.com/watch?v=zxbZQhj1-c0&feature=related

Skiprepp må til.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.