Birkebeinerrennet 2013

Mye oppmerksomhet rundt den folkekjære birken, så da måtte en update komme…

Årets utgave av Birkebeinerrennet hadde tre mann fra teamet på start, Kristian, Anders og undertegnede. Tidene ble henholdsvis 3:01:06- 3:10:45 og 2:51:06. For min egen del hadde jeg både god dagsform og gode ski. På start hadde jeg også en veldig god oppladning i forkant, med et spesielt kostholdsprogram som jeg begynner å få gode erfaringer med i forbindelse med skirenn som er lengre enn 3 mil. Jeg tenker at alle disse faktorene som nevnt ovenfor, er avgjørende for å lykkes i et renn som birken. Med litt slurving eller stang ut med ski som variabler, kan man stort sett rokkere plasseringene fra 10-60 i eliteklassen på ulike dager. De aller beste har gjort mer i forkant enn å smøre gode ski og matpakker. Hemmeligheten der er vel trening. Starten på rennet var begredelig, og jeg hadde et stort felt foran meg i bakkene opp mot Skramstad. Amatørmessig startordning fra rennarrangør må ta litt av æren for det. Da startskuddet gikk, korka det seg helt i utgangen og da nytter deg ikke å ha altfor spisse albuer, men heller ta vare på ski og staver som du skal ha med deg over fjellet. Til tross, gjaldt det å ikke la seg påvirke negativt, men gå seg smart og jevnt fremover. Etter litt hvile ned fra Dølfjellet gikk jeg videre alene fra Dambua og oppover mot Raufjellet. Der tok jeg innpå neste gruppe men fikk aldri kontakt før bakketoppen, og dermed ble det verre å ta innpå alene i de slake utforbakkene mot Kvarstaddammen. I de siste bakkene opp mot midtfjellet hentet jeg endelig gruppa foran men gleden av å ligge der forsvant fort da disse begynte å bli signe og farta lavere. Dermed ble resten av turen mot Sjusjøen og ned til Lillehammer også ensom. Hører riktignok med til historien at jeg ble forbigått av Ivar Tveiten på skøyteski som staket lett forbi meg i lettpartiet; all ære til han og andre som klarer å gå så fort med monoton belastning på kroppen. På dette tidspunktet begynte jeg å bli ganske tom, og farta de siste 5 kilometerne var laber for min del. Nå venter noen rolige dager, før jeg tar med meg noen kompiser til Synnfjellet for å trene der i påsken. Ullsjøløpet står på programmet skjærtorsdag, der jeg kanskje får med meg noen fra eliteklassa på start som preger rennet.

Eivind K

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.