Reisebrev fra Ramsau

IMG_0172

Hoppbakken i Ramsau, i bakgrunn ser man fjellene hvor breen ligger

Siden forrige torsdag har Team Synnfjell vært på samling i Ramsau, Østerrike. Hensikten med denne samlinga er først og fremst å få snøkontakt og trene mye på ski. Vi har stortsett en økt på breen i ca 2 700 m høyde over havet, mens andreøkta er nede i Ramsau eller i området ved hotellet på hhv 900 og 1700 moh. Andreøkta er langtur på beina, spenst/hurtighet eller intervall. Vi gjennomfører totalt tre hardøkter/intervaller her nede. På breen er det fokus på skiteknikk med påfølgende videoanalyse senere på dagen.

Svein Halvor Dahl på breen i Ramsau

Svein Halvor Dahl på breen i Ramsau

Restitusjon blir ekstra viktig her i høyden da tida før man er klar for ny økt er lengre enn i lavlandet. I Ramsau har vi mulighet til å overnatte nede i dalen på 900 m høyde eller oppe ved gondolstasjonen på ca 1700 m høyde. Team Synnfjell har valgt å ligge på 1700 m høyde(så kalt mellomhøyde). Det betyr noe lengre restitusjonstid og noen litt tyngre dager i starten av samlinga for å aklimatisere seg, men vi sparer mye tid og energi på å slippe transport opp og ned fra gondolstasjonen hver dag. Tida mellom øktene blir derfor brukt flittig til spising og soving.

IMG_0229

Tøying etter styrkeøkt

Oppe på breen følger vi i støtteapparatet nøye med på laktaten som utøverne pådrar seg. Dette kontrolleres med et lite stikk i fingeren med en nål, slik at vi kan teste en blod-dråpe i et eget apparat for laktatmåling. Så langt i samlinga har alle utøverne holdt seg godt på rett side av grensen for hvor mye laktat man bør ha i høyden.

Sola glimter til en gang i blant på 2700 meters høyde

Sola glimter til en gang i blant på 2700 meters høyde

Vi har også filmet en del fra de forskjellige øktene og vil legge ut en video av disse så fort vi har internett som takler opplastingsprosessen.

/Anders

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.