Skidag med Team Synnfjell og Gjensidigestiftelsen

Onsdag 2. april var vi og arrangerte skidag for de eldste klassene på Torpa barneskole. Det var Svein Halvor, Trygve og Eivind Klemoen (tidligere Team Synnfjell løper) som tok turen. Bak arrangementet står Gjensidigestiftelsen, med Team Synnfjell som formidlere av mestring og glede gjennom langrenn.

Dagen begynte med at vi alle samlet oss i gymsalen på skolen. Der fortalte vi litt om oss selv og hvordan det er å være langrennsløper. Og så fortalte vi om hvor viktig det er å være allsidig og være med på mye. Lek er også god trening. Videre pratet vi om hvor viktig et godt kosthold er og at man ikke blir best på ski av å leve på pizza og cola.

Etter mange interessante og morsomme spørsmål var det på tide å komme seg ut på ski. De som ikke hadde skiutstyr fikk låne dette. Elevene ble delt inn i 3 grupper og fordelt på 3 stasjoner som vi hadde ansvar for. Svein Halvor hadde ansvar for teknikkdelen, Trygve hadde skileik, og Eivind tok seg av stasjonen der vi hadde ”skispill”.

På teknikkdelen fikk elevene prøve seg på de ulike teknikkene innenfor klassisk og skøyting, i tillegg blei det gjennomført stafetter og koordinasjonsøvelser.

På skileik stasjonen der Trygve hadde ansvar ble det satt opp en slalomløype, kuleløype og et hopp der elevene kunne få prøve seg. Det fikk de utfordret balanse og koordinasjon på ski og så håpet vi de ville ha det gøy. Og det så det ut som om de hadde. Mange var ivrige, kanskje spesielt i slalomløypa. Og det ble satt ny bakkerekord i hoppbakken på jordet ved siden av skolen.

Samtidig hadde Eivind ansvar for ”skispill” på andre siden av jordet der skihoppet var. Der hadde han ulike leker med ski på beina. For eksempel fotball med ski, hauk og due, og ulike morsomme stafetter.

Vi syns at det var en morsom dag i Torpa, og håper at alle andre og synes det. Fint å kunne skape litt skiglede.

//Svein Halvor og Trygve

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.