Morten på pallen i Sverige.

NordiX i Sälen

Fra torsdag til søndag tok jeg turen til Sälen i Sverige for å delta på den litt utradisjonelle langrennskonkurransen, Red Bull NordiX.image1[1]

Konkurransen foregår i en skicrossløype med langrennsski, og går over to dager. Utøvere fra skicross, alpint, kulekjøring, kombinert, skiskyting og langrenn deltok i årets utgave av NordiX.

Morten 1

Fredag formiddag var det trening og kvalifisering, to prologer der du står igjen med den tiden som er raskest. Kvalifiserte meg greit og var da så godt som klar for 16-delsfinale selv om alle hadde en prolog til som skulle kjøres lørdag morgen. Våknet lørdag til et kaldt Sälen, men sola var til stede så det måtte jo bare bli en bra dag. Kjørte siste kvalifiseringsløpet tidlig på morgenen for å finne den beste linjen i løypen, da føret hadde forandret seg betraktelig siden fredag. Det endte med fall, men det var vel like greit slik at jeg var ferdig med uhellet for dagen. Senere på dagen var det klart for «sluttspill», to raskeste av fire løpere fra hvert heat gikk videre. Alt gikk etter planen stort sett hele dagen og vant heat etter heat etter gode starter hver gang. I finalen ble jeg dessverre litt bakpå i starten og selv om jeg gikk tøft for å prøve å komme meg frem til teten gikk det ikke. Da endte jeg opp med en fin 3 plass, en plass bedre en i samme konkurranse i Tsjekkia 2013.race-suits-vs
Ellers har dere sett lite til meg i løypa i vinter. Sesongen har så langt vært veldig tung. Helt siden Beitostølen i November har jeg slitt med å finne formen og vært mye sliten. Etter å ha brukt Februar og Mars til hvile og gjøre andre ting kjenner jeg at det har begynt å løsne igjen. Kroppen svarer bra til trening, selv om jeg bare har vært i trening i to små uker. Planen videre er å trene rolig og komme meg tilbake i form igjen. Håper å få til en del konkurranser også i slutten av April.
stay-clear-of-debris
//Morten
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.