Etter en god treningsperiode var endelig moroa i gang!

bilde-18-11-2016-09-59-16

@teamsynnfjell på Instagram

Først litt generelt om tiden fra mitt første møte med utøverne og frem til oppholdet på Beitostølen
Selv om allround sitt ti dagers opphold på Beitostølen er historie føles det ikke som det er så lenge siden første samling på Steinkjer i slutten av juni. I tillegg til Steinkjersamlingen gjennomførte vi ytterligere to barmarkssamlinger – den ene hos vår trofaste sponsor Gamlestølen og en i Måndalen. I tillegg var vi to turer på snø i Torsby før nå den siste felles samlingen på Beitostølen.

Ung tropp med stort potensiale
Teamets unge tropp må naturligvis gå trappen de som resten av ski-Norge. Alle har de en vei å gå før de kan kjempe helt i teten, men med målrettet og systematisk jobbing gjennom en sommer og høst har de allerede tatt flere steg i riktig retning – flere steg kommer de til å ta med årene.

Utøverne knekker koder
Fra første gang vi møttes har både guttene og jentene hatt noen individuelle og noen felles arbeidsoppgaver. Disse arbeidsoppgavene har utøverne jobbet med over tid. Gleden har derfor vært stor når de har fått «aha»-opplevelser og knekt koder som de ikke før har klart. Den gleden og mestringsfølelsen utøverne da gir uttrykk for er noe av det jeg som setter mest pris på som trener.

Sesongens siste fellessamling
Under samlingen på Beitostølen ble naturligvis skiøkter prioritert. Mange fine skiøkter ble gjennomført og utøverne fikk jobbet med sine tekniske arbeidsoppgaver.

De varme måltidene har vært faste treffpunkt og rulleringslisten for kjøkkentjeneste har fungert meget godt. Kjøkkenlisten har vært en del av å prosessen med å gjøre de aktive bevisste på hvor viktig fellesskapet er og viktigheten av å spille hverandre gode – også utenfor skisporet. Bildene under er fra et par av treningsøktene på Beitostølen.

Til venstre: Sindre Tungesvik klar for en fartsfylt økt i klassisk stil.
Til høyre: Mattis Sjøli forsøkte å kvalifisere seg til jobben som smøresjef.

Sesongåpning på Beitostølen
En utøvers treningssesong kan bestå av ulike opp- og nedturer. Mens enkelte i teamet har hatt en knirkefri oppkjøring har andre hatt ett eller flere avbrudd grunnet sykdom, skader eller andre årsaker. Likevel har stemningen i gruppa vært god og alle har sett frem til å komme i gang med moroa.

Mitt ønske som trener for åpningshelga var at alle skulle få noen gode opplevelser med resultatet i andre rekke. Selvsagt er gode resultater kjekt å ta med seg, men med ulik inngang til første konkurransehelg vil det alltid være store variasjoner på dagsform og gjennomføring. I utgangspunktet var det kun Einar som på forhånd uttalte et mål om å gå fort allerede første helga. Ut fra det som ble vist i forkant var det også gode muligheter for en godt start. Dessverre våknet Einar opp med sår hals på fredag. Sykdom er selvsagt ikke ønskelig rett før første konkurranse, men Einar kommer nok sterkere tilbake.

Flere gode resultater
På åpningsdagen var det 10 og 15km klassisk. Førsteårsseniorene Marte HB og Marte N var de første til å sesongdebutere og endte til slutt på 43. og 53.plass. I herreklassen fikk vi følgende resultat: Sindre nr. 88, Mattis nr.99, Martin nr. 118 og Simen nr 127. Dagens Team Synnfjell-løper ble Torleif Syrstad som staket seg inn til en sterk 32.plass.

bilde-20-11-2016-14-35-54

Marte HB godt fornøyd med 19.plassen på sprinten

På lørdag ble klassiskskiene byttet ut med skøyteski, mens distansene var de samme. I dameklassen hadde vi ingen på start. På herreløpet stilte vi med fem mann. Vi var fornøyde med å ha alle mann inn blant de første 100. Sindre 81, John Magnus 87, Mattis 99 og Simen nr.100. Dagens Team Synnfjell-løper ble Jørgen som selv etter en pangåpning maktet å skøyte seg inn til en god 58.plass.

Under søndagens prolog var igjen Marte HB og Marte N tilbake på startstreken. Selv om Marte N viste god fart i sporet var hennes 38.plass noen små sekunder unna kvalifikasjon. Marte HB viste på sin side sprinttakter og ble dagens Team Synnfjell-løper med plass i kvartfinalene. Hun ble nr. fire i sitt heat, men tiden var ikke god nok til videre avansement. Likevel var 19.plassen godt å ta med seg i bagasjen og den videre sesongen.

Av herrene hadde vi to mann på start. Selv om både Jørgen og Martin gikk gode løp holdt ikke 44. og 51. plassen til finalene.

Nå er vi i gang og vi ser allerede frem til Gålå
Åpningshelgen gikk som vi antok på forhånd med ulike opplevelser og resultater. Et ungt lag ispedd noen rutinerte må få tid til å finne godfølelsen. Jeg er naturligvis kjent med hva utøverne har lagt ned av arbeid denne sesongen. Hva som er del- og hovedmålene for hver enkelt av utøverne er ulike – veiene dit likeså, men det som er felles for alle er at de som viser tålmodighet, har klokskap og god innsats vil få avkastning.

Jeg er glad og stolt over den fremgangen utøverne har vist så langt og gleder meg til fortsettelsen.

Neste stopp på reisen kommer allerede til helga da norgescupen sparkes i gang på Gålå med sprint klassisk og 10/15km klassisk.

Sportslig hilsen

Jonas Austmo Kolstad
Hovedtrener Team Synnfjell Allround

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..