Livets harde skole.

15272315_1330157610357484_7175361951212140393_oKristin i sitt første møte med Skiclassics, rakk ikke engang å feste stroppene på stavene. Foto Ski classics.

 

Mitt første møte med Ski Classics ble både hard og brutal. Løpende på veg til start ser jeg startnummer 1 ta sine første stavtak ut av startbåsen, samt startnummer 2 godt posisjonert på startstreken rett bak. Med tanke på at jeg hadde startnummer 3, var ikke dette et godt utgangspunkt for mitt første renn i cupen. «Kristin Antonsen, where are you. Are you here?» roper starterne da jeg febril ser meg om etter Toro og skiene. Til min store lettelse er i allefall både Toro og skiene tidsnok ute på start.

Når jeg etter litt fomling får på meg skiene, vottene har jeg for lengst droppet å prøve få på, er jeg bare 20 sekunder etter tidsskjema. «Kan jeg starte?» spør jeg en starter som veiver meg av gårde opp startsletta. Det tar jeg som et ja. I enden av sletta runder vi under brua i Pontresina, her er ei «litta» nedover flate hvor jeg endelig får festa stavene. Så er det bare å legge i veg og gå skirenn.

Fordelen med å komme for seint til start er for det første å slippe å være så nervøs før start, og for det andre at det man da tenker på hele løpet er å ta igjen de tapte sekundene.

Kort oppsummert syns jeg dette første løpet i cupen, prologen, gikk veldig bra. Løypa var litt flat for min del, men med en monsterbakke halvveis uti rundene hvor man kunne løpe fiskebein til krampen tok en.

Etter løpet kommer det en svenske gående med masse teknisk utstyr dinglende rundt halsen, «Kristin Antonsen!». Å nei, nå får jeg hørt meg tenker jeg. «You got the pink bib» sier mannen. Mens jeg på støvledans engelsk prøver å forklare å beklage at jeg kom for sent til start, peker han på Visma traileren og sier «Du har den rosa tröyan, vänligen gå in i släpvagnen».15268027_1336393569733888_3648073993652393992_nFoto; Ski classics.

Inne i traileren prøver jeg fortsatt å beklage forsinkelsen, men det går nok heilt fint får jeg til svar. Her møter jeg også vinneren Petter Eliasen, som jeg overhodet ikke drar kjensel på. Jeg stiller han spørsmål som: «Hva syns du om løypa?», «går du mye på ski?», «Har du tenkt å gå mange av renna i cupen?», uten at han reagerer noe særlig og svarer så godt han kan. Litt kleint i ettertid må jeg jo innrømme.

6 dager senere er det duket for løp nr. 2 i cupen, La Sgambeda. Pga lite snø er også dette løpet kortet ned. Til min store skuffelse er løypa usedvanlig flat, noe som vil si mye staking. Det morsomme er at siden jeg «got the pink Bib» får starte forrest i startfeltet sammen med Britta Johansson Norgren og Katerina Smutna, og JA jeg er på start til tide denne gangen. Det er dog ikke lenge jeg har gleden av å være i selskapet med disse jentene, men det er gøy så lenge det varer, som vil si ca have startsletta.

Løpet går ganske bra med tanke på andel staking og det faktum at jeg egner meg best til å gå motbakker og har lite erfaring med staking og å gå løp på blanke ski. Jeg greier til og med å beholde den rosa tröyan, noe jeg er usedvanlig fornøyd med.

15235709_1330157497024162_2940536873427529445_o Foto Ski classics.

Møte med Ski Classics har vært en lærerik affære for min del, dette vil jeg karakterisere som en del av «livets harde skole». Jeg har lært at det kan være lurt å gå på do i god tid før start, slik at jeg er på startstreken i tide. Jeg har lært at det er mulig å stille til start uten å ha smurt skiene. Jeg har lært at å stake skirenn er tungt for armene og at starten i Ski Classics går ekstremt fort (her bør man være på hugget). I tillegg har jeg lært hvem Petter Eliasen er og hvordan han ser ut.uten-navn

Jeg har hatt en kjempegøy uke i Sveits og Italia, og håper på mange, nye og gode skirenn i ukene framover.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..