Ski classics til nye høyder med Reistadløpet.

17522753_1459244610782116_155070402981020951_nEt fantastisk skirenn i storartet natur. Foto; Ski classisk.

De som savner den gamle 5-mila i Kollen der vinneren var utenomjordisk sterk fikk se en slags reprise i Reistadløpet. I knallhardt terreng der oppoverbakkene aldri tok slutt  og snøforholdene ikke favoriserte staking,  fikk vi se langrenn av stor underholdningsverdi.  De skiløperne som hadde den gamle diagonalgangen i ryggmargen, 20 års kapasitet og innseigheten (seighet holder ikke) gjorde reint bord.

Petter Elliassen og Jutyna Kowalczyk viste fram stor idrett og vant med henholdsvis 3 og 1 minutter på konkurrente. Løpere som Masako Ishida, Anders Aukland, Simen Østensen og Lukas Bauer kommer under samme katgorien og gjorde rennet til ett av de mest severdige på lang tid.

Foto; Skiclassics.

Våre løpere som er i kategorien U-26 og unge og lovende, klarte seg bra. Begge gikk med feste og Torleif kom best ut med en 26.plass, tapte 6-7 plasser inn nedover mot mål men kom foran løpere som Jørgen Brink, Johan Kjølstad, Oscar Kardin og Torgeir Skare Thygesen.

SONY DSC

Fra testrenn i Synnfjellet 12 november.

Svenja ute av form i den tøffe løypa, klarte ikke tidskravet og havnet totalt på 14. plass.  Positivt  for Svenja at hun holdt farten til flere av løpere foran i de hardeste delene av løypa men også hun tapte for mye i de lette partiene i starten og inn mot mål.17426118_1459241457449098_8052674025916960294_nDe som ønsker å bevare gleden med kontrastene langrennssporten kan by på er svaret sannsynligvis flere Reistadløp. Ski classics fikk et løft med Reistadløpet og et signal til de som ønsker stakefrie soner om at det kanskje litt som å bære havre til «den daue mærra». Ski classics  har gjort mye bra og stadig flere synes å få øynene opp for denne  langdistansecupen. Kanskje vil et skøyterenn neste sesong kunne løfte den ytterligere?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..